Ongoing

Frankfurter Erklärung der Vielen

Information, 1 February 2019 – 1 February 2020

Upcoming: this month PreviousNext

Anna Neimark: A Postconceptual Position

Lecture, 27 May 2019, 19:00

Ajay Singh Chaudhary

Lecture, 28 May 2019, 19:00

Archive: 2019 NextPrevious

Wolfgang Tschapeller: On Architecture

Lecture, 9 May 2019, 19:00

Sandra Danicke and Kasper König

Lecture, 7 May 2019, 19:00

Dawn Kasper

Lecture, 2 May 2019, 19:00

Narratives in Boundless Space 

Opening, 1 May 2019, 18:00

Elijah Burgher: Artist's Talk

Lecture, 25 April 2019, 19:00

Heji Shin: Mom

Lecture, 16 April 2019, 19:00

Götz Stockmann: Erosion of Spatial Border

Lecture, 11 April 2019, 19:00

Rundgang 2019

Event, 15 – 17 February 2019

Rundgang Party 2019

Event, 15 February 2019, 22:00

Water Cooler Talks

Event, 15 – 16 February 2019

Tala Madani: Oven Light

Opening, 8 February 2019, 19:00

Michael Young: Fear of the Mediated Image

Lecture, 6 February 2019, 19:00

Hernan Diaz Alonso: Literal

Lecture, 23 January 2019, 19:00

Carsten Meyer

Lecture, 17 January 2019, 19:00

Johannes Helberger: KLING KLANG KLONG

Lecture, 16 January 2019, 19:00

Tim Griffin: Dispositions

Lecture, 15 January 2019, 19:00

Dawn Kasper: The Wolf and The Head on Fire

Opening3 May 2019, 19:00Portikus, Alte Brücke 2 / Maininsel, 60594 Frankfurt am Main

04.05.–30.06.2019

Opening: 03.05.2019, 19h 

In her upcoming exhibition at Portikus, The Wolf and The Head on Fire, Dawn Kasper will develop a new chapter in her celebrated ongoing challenge to and disruption of the boundaries between art and life, the public and private, and studio and exhibition space.

This exhibition builds on her achievement in 2017 at the Venice Biennial, which brought her decade long Nomadic Studio Practice to a poetic culmination. The artist will create a conversation specific to Portikus, its local, and its folkloric attachments. Her subject and inspiration here is one of Aesop’s fables, The Wolf and the Kid, about a baby goat who avoids being eaten by a hungry wolf by distracting him with cheerful songs before a feast. Dawn Kasper will expand this fable into a broader allegory of poetic inspiration and the challenges and obstacles to artistic creation. The exhibition will include performances by collaborators, as well as new sculpture relating to musical instruments and modes of literal and symbolic illumination.

Performance Schedule: 

11.05.2019, 21h: Nacht der Museen
24.05.2019, 19h: James Krone
31.05.2019, 19h: Jeff Preiss 
07.06.2019, 19h: Zeena Parkins
14.06.2019, 19h: Marc LeBlanc
21.06.2019, 19h: Mariechen Danz
​28.06.2019, 19h: Andrew Lampert

The exhibition is funded by the Hessische Kulturstiftung.

This website uses cookies. By using our website, you agree to our use of cookies.
Imprint and Legal Information